miercuri, 6 iulie 2016

Lahmacun *** yummy!!! ***

Reteta pt. 3 portii :)

Aluatul:
* 175 g faina
* 7.5 g drojdie (mai putin de o lingura)
* 7.5 g ulei
* 1/4 Lg zahar
* 5 g sare
* 87.5 ml apa calduta

Apa + drojdie + zahar
+ faina + uleiul
La dospit 30 min.
Se fac 3 bilute, la odihnit sub un servetel.
Se intind cat mai subtiri, rotunde sau ovale.

Umplutura:
* 175 carne tocata
* 1/2 ardei gras
* 1/2 ceapa medie
* 1 catel usturoi / echivalentul pasta de usturoi
* 1/4 legatura patrunjel
* 1/4 Lg pasta de ardei gras ~ eu am inlocuit cu bulion
* 1/4 ceapa verde
* 100 g rosii tocate
* 7.5 ml ulei
* 1/2 lg boia/paprika + chili + sare + piper (+ ??? alte condimente)
Ingredientele mai putin carnea se taie si se baga la robotul de bucatarie.
Se amesteca toate impreuna pana devine omogen.
La odihnit 30 minute.

Lahmacun se pune la cuptor 230 C (450 F) timp de 15 min :)

Enjoy!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu