marți, 9 decembrie 2014

Tocanita de ciuperci cu mamaliga

Ingrediente:
* 8 ciuperci mari champignon - taiate feliute subtiri
* 1 ceapa medie (rosie)
* 5-6 Lg suc de rosii / rosii in bulion
* 1 cescuta apa
* patrunjel
* sare, piper, boia iute (chili)

Ceapa maruntita si pusa la calit pana devine transparenta.
Se adauga rosiile, ciupercile curatate, cescuta de apa.
Se acopera cratita cu capac, la foc mic, pana se patrund ciup.
La sfarsit, + sare, piper, boia, patrunjel .
Servire cu mamaliga.

Cantitati ideale pt. mamaliga (pt. 3 portii):
* 1 cana malai (200 g)
* 1 litru apa (1050 ml)
* 1 lg sare
Pasi: malai + apa rece + sare, etc...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu