Ingrediente:
* varza / verze potrivite
* marar uscat
* bucati hrean
* sare grunjoasa
* boabe de mustar
* zahar
Curata verzele de frunzele de deasupra. Curata fiecare varza la cotor.
Pune pe fundul butoiului marar, mustar si jumatate din cantitatea de hrean.
Tai taie hreanul in felii.
Aseaza apoi varza in butoi, in asa fel incat sa nu lasi multe spatii goale.
La mijlocul butoiului, printre verze si deasupra acestora se pune hran si marar.
Pune apa la fiert.
La 1 kilogram de apa adauga o lingura de sare si o lingura rasa de zahar.
Fierbe bine compozitia. Cand este gata, o adaug-o fierbinte peste varza.
Continua operatiunea pana cand umpli butoiul. Acopera apoi butoiul cu un capac.
Lasa varza la murat 2-3 zile. Apoi o mai asezi si daca este cazul mai adaugi cateva verze in spatiul nou care s-a format. Lasa varza din nou la murat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu