Ingrediente:
* 500 gr faina (3.9 cupe) ---> cantitate ideala 200 g si restul accordingly
* 250 gr lapte
* 1 lingurita zahar -- eu am pus 4 lg
* 1 ou
* 50 ml ulei
* 1 galbenus
----
1. Zahar + lapte caldut + faina + praf de sare + oul batut
2. Incepem sa framantam ajutandu-ne de ulei, pana ce aluatul incepe sa se desprinda de pe peretii vasului
2. Incepem sa framantam ajutandu-ne de ulei, pana ce aluatul incepe sa se desprinda de pe peretii vasului
3. Se intinde o foaie subtire si se taie fasii late in forma de dreptunghi, cu lungimea >> latimea.
4. Se pun picatelele de ciocolata (sau alta umplutura) si se impacheteaza cornuletul, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ei. Ii ungem cu amestecul de ou si lapte.
5. Ii coacem in cuptorul preincalzit pana ce sunt bine rumeniti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu