ALUATUL
* 150 g faina
* 1 Lg ulei de masline
* 100 ml apa
* 2 vf de sare
Intr-un bol se pun ingredientele si se amesteca, la rece 30 minute.
UMPLUTURA (cu carne)
* 150 g carne tocata (vita, oaie, pui..)
* 1 ceapa
* 150 ml ulei de masline
* patrunjel maruntit
* sare, piper, gharam masala
Se prajeste ceapa & carnea tocata in ulei incins. Se adauga scortisoara, patrunjel, sare, piper. Se lasa la racit.
UMPLUTURA (cu branza)
* 150 g telemea de oaie, rasa pe rozatoare
* 3 Lg zaatar
* 1 Lg ulei de masline
--------------
Se ia aluatul de la rece, se fac cercuri de aluat de marimea unui DVD, se aseaza pe ele umplutura, apoi se inchid, apasand marginile ~ pernute de aluat.
Sambousele se prajesc pana devin aurii. Se scutura de grasime pe hartie absorbanta.
* 150 g faina
* 1 Lg ulei de masline
* 100 ml apa
* 2 vf de sare
Intr-un bol se pun ingredientele si se amesteca, la rece 30 minute.
UMPLUTURA (cu carne)
* 150 g carne tocata (vita, oaie, pui..)
* 1 ceapa
* 150 ml ulei de masline
* patrunjel maruntit
* sare, piper, gharam masala
Se prajeste ceapa & carnea tocata in ulei incins. Se adauga scortisoara, patrunjel, sare, piper. Se lasa la racit.
UMPLUTURA (cu branza)
* 150 g telemea de oaie, rasa pe rozatoare
* 3 Lg zaatar
* 1 Lg ulei de masline
--------------
Se ia aluatul de la rece, se fac cercuri de aluat de marimea unui DVD, se aseaza pe ele umplutura, apoi se inchid, apasand marginile ~ pernute de aluat.
Sambousele se prajesc pana devin aurii. Se scutura de grasime pe hartie absorbanta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu