Ingrediente:
* 4 Lg unt
* 1/2 pahar semolina
* 2/3 pahar zahar / sau miere in functie de preferinta
* 1 pahar apa
* 1 pahar lapte
* 1/2 Lg apa de trandafiri (( cred ca merge si orice fel de esenta ))
* (decorativ) migdale prajite, scortisoara macinata, stafide?
1. Se topeste untul intr-o tigaie groasa si se adauga semolina pana cand se inchide la culoare - la foc mic pt.5 minute
2. Zahar + apa + lapte se amesteca intr-un alt vas si se se incalzesc pana aproape de fierbere
3. Cand e gata semolina, se pune peste ea amestecul de la (2). Se mai adauga lapte sau apa daca amestecul e prea gros. In fine, se pune si apa de trandafiri.
4. Budinca de semolina e gata si se poate servi dupa ce se raceste. (Se adauga migdalele si scortisoara ca decoratie)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu