luni, 16 februarie 2015

Prajitura cu semolina (gris)

Ingrediente:
Pt. prajitura:
* 111 g gris(semolina) = 2/3 pahar
* 41 g faina = 1/3 pahar
* 5 oua mari, separate
* 150 g zahar = 2/3 pahar
* 1 Lg coaja de lamaie

Pt. sirop:
* 2,5 pahare apa (591 ml)
* 400-500 g zahar pudra = 2 pana la 2,5 pahare
* 90-100 ml zeama de lamaie = 6-7 Lg
* 2 Lg coaja de lamaie

Se incalzeste cuptorul la 350 ℉ sau  176 ℃.

Se amesteca:
1) faina + semolina + coaja de lamaie
2) zaharul + galbenusurile 
3) la (2) se adauga (1) 

Se bat albusurile separat si se adauga cate o treime la compozitie, amestecand usor ca sa nu se piarda puful.

Se pune aluatul la cuptor, pt. 30 minute, pana devine auriu.

Se amesteca ingredientele pt sirop, se pun la fiert, dupa ce da un clocot se lasa la foc mic, amestecand din cand in cand, 20-25 min pana devine un sirop mai gros.

Cand prajitura e gata, se lasa la racit, apoi se taie bucatele si se insiropeaza bine.

Se poate decora cu fulgi de cocos... sau o migdala.

P.S. Aluatul nu creste, este destul de pitic pt o tava medie. Se poate pune niste praf de copt...
Gustul aluatului e gen chec, iar impreuna cu siropul are gust de piscoturi inmuiate in apa.
Prajitura e oarecum asemanatoare cu
Basbousa. Este destul de simplu de preparat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu