* 1 kg pui
* 2 morcovi
* 1 radacina de patrunjel mare / 1 pastarnac
* 1 telina de 150 g
* 1 lg piper negru boabe
* 200 ml smantana
* 150 ml lapte
* 3 galbenusuri de ou
* 60 g orez
* 1 lamaie
* 2 lingurite sare
* 3 linguri ulei
* 2 fire marar (sau patrunjel)
* (optional) 2 fete (laturi) de ardei gras
* 3 galbenusuri de ou
* 60 g orez
* 1 lamaie
* 2 lingurite sare
* 3 linguri ulei
* 2 fire marar (sau patrunjel)
* (optional) 2 fete (laturi) de ardei gras
Preparare
1. puiul spalat, taiat bucati mari, la fiert intr-o oala cu 2.5l apa rece si piperul boabe.
Zarzavaturile
(exceptand 1 morcov) se taie bucati mari si se pun si ele la fiert cu
puiul. Se adauga 1 lg sare.
Se fierbe la foc mediu, spumand din
cand in cand. Dupa ce nu se mai face spuma se fierbe cu capac. Totul
dureaza cam 1 ora sau mai putin.
2. Cand e bine fiarta carnea se strecoara supa. (Carnea de pui se da jos de pe oase si se rupe fasii)
3. Separat se pune la fiert orezul cu multa apa si sare.
4. morcovul se da pe razatoare si se pune in ceva ulei, la calit. Dupa ce se inmoaie un pic se adauga la supa strecurata + fasiile de
carnita.
Se da focul la mic sub oala ca sa nu mai clocoteasca supa.
5. Intr-un
bol incapator se bat bine galbenusurile cu laptele si apoi se adauga
smantana. Se pun pe rand cateva polonice de supa fierbinte (5-6) peste
acest amestec si se amesteca cu telul dupa fiecare polonic ca sa nu se
"branzeasca" compozitia. Turnati totul in oala cu supa, incet si
amestecand tot timpul in supa.
6. Adaugati orezul fiert si scurs.
Adaugati sucul de lamaie (prima data sucul de la jumatate de
lamaie si apoi verificati daca mai trebuie) - alternativ, se poate pune bors.
Verificati de sare.
7. Se lasa pe foc mic inca 10 minute sa capete consistenta ciorba (de la galbenusuri), apoi se stinge focul si se presara marar sau patrunjel tocat.
PS: SUPEEER
PS: SUPEEER

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu