Ingrediente:* 500 g piept de pui, cubulete mai mari
* 1 ceapa, maruntita
* 3 rosii, decojite si taiate
* 50 g prune, taiate bucatele
* 2 catei de usturoi, maruntit
* ghimbir ras
* scortisoara (ideal, o pastaie)
* 1/2 Lg paprika
* 4 boabe de cardamom (nucsoara), doar semintele
* 40 g migdale, maruntite
* sare/secretul gustului, spre sfarsit, dupa preferinta
Se calesc ceapa si usturoiul pt 3 minute;
se adauga puiul si se prajeste pana cand devine maroniu pe toate partile.
Se pun si celelalte ingrediente mai putin migdalele, se adauga 1/4 pahar de apa, se fierbe pana da in clocot, se acopera si se fierbe la foc mic timp de 10 minute.
Se da la o parte capacul si se fierbe la foc mare pana cand sosul se ingroasa.
Se scoate (!!!) pastaia de scortisoara si se pun migdalele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu