Ingrediente:
* 1 kg carne (pui, vita, aligator... )
* 80 ml ulei vegetal
* 1/2 pahar faina (64 g)
* 1 pahar cu ceapa, maruntita
* 3/4 pahar cu telina, maruntita
* 3/4 pahar cu ardei gras, maruntit
* 2 Lg usturoi, maruntit
* 1/4 pahar pasta de tomate
* 1 pahar de rosii maruntite
* 1 ardei jalapeno(iute), maruntit
* 2 frunze de dafin
* 1/2 lg cimbru
* 1 Lg sos picant
* sare, piper negru, piper cayenne dupa gust
* 1 litru de supa de pui / apa / apa cu secr. gustului
* 1 pahar ceapa verde
* 1/2 pahar de patrunjel, maruntit
* 6 pahare de orez fiert
Metoda:
Intr-o oala de fier cu fundul gros, se incinge uleiul la foc mediu.
Se adauga faina, amestecand pana cand se obtine o culoare maro-inchis.
Se pune ceapa, telina, ardeiul gras si usturoiul, prajind 4-5 minute pana se fragezesc legumele.
Se adauga pasta de tomate, rosiile maruntite, ardeiul jalapeno, foile de dafin, cimbrul si sosul picant. Incet, se pune si supa, amestecand constant. Apoi se acopera, la foc mic, pentru cel putin 30 minute.
Se pune in sfarsit carnea si se fierbe inca 30-45 minute (carnea de aligator are nevoie de acest timp, insa puiul mai putin). Se potriveste cu sare si piper. Daca sosul e prea gros, se mai poate adauga supa.
La sfarsit, se adauga ceapa verde si patrunjelul, si se serveste cu orezul pregatit in prealabil.
(rezultatul meu - fara bulion)
* 1 kg carne (pui, vita, aligator... )* 80 ml ulei vegetal
* 1/2 pahar faina (64 g)
* 1 pahar cu ceapa, maruntita
* 3/4 pahar cu telina, maruntita
* 3/4 pahar cu ardei gras, maruntit
* 2 Lg usturoi, maruntit
* 1/4 pahar pasta de tomate
* 1 pahar de rosii maruntite
* 1 ardei jalapeno(iute), maruntit
* 2 frunze de dafin
* 1/2 lg cimbru
* 1 Lg sos picant
* sare, piper negru, piper cayenne dupa gust
* 1 litru de supa de pui / apa / apa cu secr. gustului
* 1 pahar ceapa verde
* 1/2 pahar de patrunjel, maruntit
* 6 pahare de orez fiert
____________________________________________
Liniile boldate repr. modificarile mele
Metoda:
Intr-o oala de fier cu fundul gros, se incinge uleiul la foc mediu.
Se adauga faina, amestecand pana cand se obtine o culoare maro-inchis.
Se pune ceapa, telina, ardeiul gras si usturoiul, prajind 4-5 minute pana se fragezesc legumele.
Se adauga pasta de tomate, rosiile maruntite, ardeiul jalapeno, foile de dafin, cimbrul si sosul picant. Incet, se pune si supa, amestecand constant. Apoi se acopera, la foc mic, pentru cel putin 30 minute.
Se pune in sfarsit carnea si se fierbe inca 30-45 minute (carnea de aligator are nevoie de acest timp, insa puiul mai putin). Se potriveste cu sare si piper. Daca sosul e prea gros, se mai poate adauga supa.
La sfarsit, se adauga ceapa verde si patrunjelul, si se serveste cu orezul pregatit in prealabil.
(rezultatul meu - fara bulion)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu