marți, 18 noiembrie 2014

Supå de conopidå cu curry

De aici, adaptat:

Ingrediente:
* 1 ceapa
* 1/2 ardei
* 1 morcov mare
* 2 catei usturoi
* 1 dovlecel mic (150 gr)
* 200 gr porumb din conserva
* 2-3 cartofi
* 400 gr conopida (cam jumatate de capatana medie)
* 2-3 lingurite praf curry
* 1 lg sare
* 1/2 lg plina cu mustar
* supa de legume/pui
* chili pudra si piper negru



Preparare:
  1. Se toaca ceapa, usturoiul si ardeiul. Morcovul se taie rondele. Cartofii si dovlecelul se taie cuburi. Conopida se desface buchetele.
  2. In uleiul incins se pune ceapa, ardeiul si morcovii la calit. Cand se inmoaie ceapa se adauga curry, mustar, sare si usturoi. Se calesc inca 30 secunde.
  3. Se pun cartofii si conopida in oala si se toarna supa si apa peste. Se da focul la mediu si se fierbe cam 15-20 minute.
  4. Se aduga dovleceii si porumbul si se mai lasa 10 minute la fiert.
  5. Se pune jumatate din supa intr-un blender si se mixeaza. Crema se pune inapoi in oala, peste supa. Se amesteca.
  6. Se serveste cu chili pudra, piper si condimentat dupa gust. La cantitatea de curry pusa nu iese picant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu