marți, 11 noiembrie 2014

Supa crema de ciuperci

Ingrediente:
* 500 g ciuperci proaspete
* 1/2 telina (sau cateva fire subtiri 3-4)
* 50 g unt
* 1 pastarnac
* 1 ceapa
* 1 cartof
* 1 cana de lapte
* sare, piper, cimbru, secr. gustului
* praf de usturoi
* (optional) 1 lg faina

Telina + pastarnac + ceapa se taie bucatele si se pun la fiert intr-un litru de apa. Dupa ce dau in clocot, se adauga secretul gustului de legume pt a alcatui supa. 
Ciupercile se taie felii subtiri si se calesc intr-o tigaie cu unt. Dupa ce se inmoaie ciupercile, se adauga la supa, alaturi de cartoful taiat cubulete.
Se lasa la fiert cel putin 30 minute, pana mai scade apa si se inmoaie legumele bine. 
Noua supa se pune la blender, impreuna cu laptele, sare, piper, cimbru, praf de usturoi dupa gust. Daca compozitia iese prea apoasa, se adauga si 1 lg faina la blender si se mai pune o data crema pe foc pana da intr-un clocot. Altfel supa este gata si se poate servi cu crutoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu