vineri, 15 mai 2015

Cajun: fasole rosie cu orez

Ingrediente
* 1/2 kg fasole rosie uscata, dupa ce a fost clatita cu apa
* 3 Lg ulei masline
* 1/4 pahar muschiulet/afumat
* 1.5 pahare ceapa rosie maruntita
* 3/4 pahare telina maruntita
* 3/4 ardei gras verde
* 1/2 lg sare
* 1/2 lg piper negru macinat
* un varf de piper cayenne
* 3 frunze de dafin
* 2 Lg patrunjel maruntit
* 2 lg cimbru proaspat
* 3 Lg usturoi pisat

Pasii

Fasolea se pune intr-un bol adanc/oala si se acopera cu apa 2 inch deasupra. Se lasa peste noapte/8 ore, se usuca dimineata.

Intr-o oala mare, se pune uleiul, se adauga muschiuletul, la foc mic, 1 minut. + ceapa, telina, ardei gras + sare + piper + cayenne - la foc mic,  4 minute. 

Se pun frunzele de dafin, patrunjel, cimbru - inca 4 minute.
+ usturoiul inca 1 minut

Se adauga fasolea si supa sau apa, se amesteca bine, se fierbe. Focul devine mediu spre mic, se fierbe astfel pana cand fasolea devine moale si incepe sa se ingroase, vreo 2 ore. (+ 1/4 pahar de apa daca fasolea devine prea groasa si uscata)

Se ia de pe foc si se freaca de peretii oalei un sfert din fasole. Se gateste in continuare pana cand fasolea devine moale si cremoasa, inca 15-20 minute. Se ia de pe foc si se indeparteaza frunzele de dafin.

Se serveste cu orez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu