Ingrediente:
- 1 pui taiat in bucati
- 1 ceapa mare taiata felii
- 4 catei usturoi pisati
- 1 tulpina ghimbir pisat
- sucul de la 2 lamai
- 2 legaturi patrunjel
- 1 lg boia dulce
- 1 Lg za'atar
- 1 Lg sumak
- 1 lamaie taiata felii rotunde subtiri
- cateva fire de sofran
- sare
- chilli sau piper
- putina scortisoara ( optional)
- ulei
Experiment:
Puiul se fierbe la foc mic, in jumatate apa-jumatate ulei, cu sare, pana cand se evapora apa.
Se pune la calit ceapa, cu piper, turmeric, ghimbir, restul de condimente fara sumac.. pana se caramelizeaza ceapa. Apoi se adauga puiul si sumacul, se tin pe foc pana cand se rumeneste puiul pe toate partile..
mancat cu orez: rice cooker - orez, sare, unt, migdale, sofran.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu