vineri, 1 mai 2015

Rulouri cu vanilie (pentru 10-12 rulouri)

Aluat:
* 125 ml ulei
* 125 ml apa
* 1/2 praf de sare
* faina cat cuprinde (aproximativ 375g)


Crema de vanilie:

In plus:
* ulei pentru uns betele de rulouri
* zahar pudra

*** Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!

Aluat:
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron pana cand se obtine o coca un pic moale. Pe masa de lucru se presara faina si se mai framanta coca pana cand devine suficient de tare pentru a fi intinsa. Se imparte coca in bile mai mici si se intinde pe masa de lucru, apoi se taie fasii de aproximativ 2 cm latime, se ia batul pentru rulouri uns cu ulei, se fixeaza bine pe coca si se ruleaza, apasand usor pentru a se prinde coca bine de bat. Se procedeaza tot asa pana cand se termina coca.
Rulourile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand se rumenesc frumos, intorcandu-le de pe o parte pe alta. 


Se indeasa crema de vanilie folosind o punga gaurita la un capat.

Peste rulouri se presara zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu