Ingrediente:
* 2 aripi mari de curcan (+pulpele lor)
* zarzavat: morcovi, păstârnac, țelină, ardei gras, ceapă
* 2-3 linguri de orez
* delikat / vegeta
* borș (1 litru)
* roșii în bulion (1 cutie, mărunțite)
* verdeață: pătrunjel, leuștean, mărar (topping)
Întâi se fierbe curcanul în apă, luându-se spuma & fiert încă 20 minute după ce dă în clocot.
Eventual se schimbă apa și se adaugă legumele (zarzavatul), orezul și delikat, se fierb încă 20 minute.
Când s-a mai fiert carnea, se scoate din ciorbă și se dă jos de pe oase, adăugându-se la loc în ciorbă bucățelele.
Se adaugă borșul care a fost fiert separat și roșiile în bulion. Se așteaptă să mai dea un clocot.
Verdeața se pune direct în porție și eventual și puțin deasupra ciorbei pentru aspect.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu