vineri, 6 iunie 2014

Cremșnit

Ingrediente pentru aluat:
* 250g unt
* 250g făină
* 1/2 pahar de apă
* 1 lg ulei
* 1 praf de sare

Se amestecă și se ține la frigider pt 30 minute.
Se împarte în două cantități egale care se pun, foarte subțire întinse, pe spatele unei tăvi unse cu unt. Se înțeapă în mai multe locuri cu furculița ca să nu se unfle la copt. Se dă la cuptor, foc mare, în jur de 10 minute fiecare până când se rumenește.

Ingrediente cremă de vanilie:
* 80g făină
* 175g zahăr
* 4 ouă
* 500ml lapte
* esență de vanilie (2 fiole)

O compoziție din: 4 gălbenușuri + 75g zahăr + făina, se amestecă, se adaugă laptele și se amestecă la foc înalt
A doua compoziție: albușurile + 100g zahăr + vanilia se bat spumă. Se adaugă la prima compoziție de pe foc. Când e gata, se lasă la răcit și se adaugă crema între cele două foi de aluat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu