marți, 17 iunie 2014

Zacuscă de vară

Ingrediente:
* vinete (2, lungi, subțiri)
* dovlecei (2, subțiri)
* ardei grași (5-6, mari)
* morcovi (2-3, f. proaspeți)
* ceapă (3-4, mari)
* usturoi (3-4 căpățâni)
* pătrunjel (2-3 legături)
* roșii (1 kg)
* ulei
* (opțional) conopidă

Pregătire:
Vinetele: se taie subțiri și se sărează, lăsate circa 30 minute
Dovlecei: tăiați mărunt
Ardei grași: tăiați lungi, subțiri
Morcovi: tăiați rotunzi
Cepele: tăiate solzișori
Usturoi: tăiați f. subțire
Roșii: tăiate rotund, subțire
Conopida: tăiată ca în imagine

Așezare:
- ulei pe fundul cratiței
- pe straturi: roșiile, vinetele, ardei, morcovi, dovlecei, ceapă - pătrunjelul și usturoiul între straturi
- sare, piper
- deasupra un alt strat de roșii și din nou ulei

La foc aproximativ o oră.
După o jumătate de timp se adaugă bucățile de conopidă deasupra, cu florile în sus.
Trebuie să stea și în frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu