Ingrediente:* boabe de năut
* tahini (pastă de susan)
* ulei de măsline
* usturoi
* lămâie
* sare
* condimente: chimion (cumin), paprika
Rețetă: 2 cutii de boabe de năut, o lingură de tahini, 2 bucăți dintr-un cățel de usturoi, sucul dintr-o jumătate de lămâie, o linguriță de chimion
Pași:
1) Într-un blender se pune conținutul cutiilor de năut boabe, iar sucul din cutii se salvează în pahare
2) se adaugă în blender tahini, puțin ulei de măsline, usturoiul, sucul de lămâie, sarea și chimionul
3) se pornește blenderul cu viteză foarte mică, se fac pauze de câteva ori pentru a mai amesteca și adăuga puțin din sucul salvat în pahare, viteza crește treptat
4) când amestecul devine uniform, se așează în recipientul final, adăugându-se paprika pentru aspect și ulei de măsline din nou, pentru a nu se usca.
* tahini (pastă de susan)
* ulei de măsline
* usturoi
* lămâie
* sare
* condimente: chimion (cumin), paprika
Rețetă: 2 cutii de boabe de năut, o lingură de tahini, 2 bucăți dintr-un cățel de usturoi, sucul dintr-o jumătate de lămâie, o linguriță de chimion
Pași:
1) Într-un blender se pune conținutul cutiilor de năut boabe, iar sucul din cutii se salvează în pahare
2) se adaugă în blender tahini, puțin ulei de măsline, usturoiul, sucul de lămâie, sarea și chimionul
3) se pornește blenderul cu viteză foarte mică, se fac pauze de câteva ori pentru a mai amesteca și adăuga puțin din sucul salvat în pahare, viteza crește treptat
4) când amestecul devine uniform, se așează în recipientul final, adăugându-se paprika pentru aspect și ulei de măsline din nou, pentru a nu se usca.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu