Ingrediente aluat:
* 500 g faina (3.9 cups)
* 150 g unt
* 150 g zahar pudra (> 1 cup)
* 2 oua
* 1 praf de copt
* 3 lg smantana
Ingrediente umplutura:
* 2 lg gris
* 1 kg mere
* 2 linguri zahar
* 1 lingurita scortisoara
* 50 g unt
{{ preluata de aici }}
* 500 g faina (3.9 cups)
* 150 g unt
* 150 g zahar pudra (> 1 cup)
* 2 oua
* 1 praf de copt
* 3 lg smantana
Ingrediente umplutura:
* 2 lg gris
* 1 kg mere
* 2 linguri zahar
* 1 lingurita scortisoara
* 50 g unt
Merele se spala si se dau pe razatoare.
Intr-o craticioara se topeste untul, se adauga merele, zaharul si scortisoara si se calesc.
Ingredientele pentru aluat se amesteca si apoi se framanta aluatul cu mana. Se imparte in doua parti si se intind doua foi de marimea tavii in care se coace placinta. Tava se imbraca in foaie de copt, apoi se aseaza prima foaie. Grisul se presara peste prima foaie uniform, apoi se intind merele si se acopera cu cea de-a doua foaie.
Cu o furculita se inteapa foaia de deasupra, din loc in loc. Se pune in cuptorul preincalzit la 180 grade, iar cand se rumeneste deasupra se scoate.
{{ preluata de aici }}

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu