luni, 18 august 2014

Mercimek

Ingrediente:
* 1 ceapă mărunțită
* 1 cartof mic tăiat bucățele
* 1 pahar linte roșie
* 1 morcov tăiat bucățele
* 2 Lg unt
* sare
* piper negru
* piper roșu măcinat
* 1 litru apă

Se topește untul pe foc, într-o oală.
Se adaugă ceapa și se lasă până când capătă culoare aurie.
Morcovii se adaugă în oală.
După ce se frig, se adaugă lintea, cartofii și apa.
Se amestecă și acoperă oala. Se fierb toate până când se înmoaie legumele.
( dacă densitatea e prea ridicată pentru o supă, se mai adaugă apă. )
Când sunt fierte, se adaugă piper negru, roșu și sare.
Se amestecă și se pisează conținutul oalei cu un mixer de mână.

{{{ sursă rețetă aici }}}

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu