duminică, 1 martie 2015

Prajitura cu mac

100 g ciocolata glazura e prea mult pt o suprafata atat de mica,
iar ciocolata de deasupra umbreste tot gustul aluatului
Ingrediente:
* 4 oua
* 8 Lg zahar
* 50 g unt
* 1 lg praf de copt
* esenta de vanilie
* 50 g mac (eu am pus mai putin)
* 1 lg ghimbir macinat
* 5 Lg faina

Glazura: 
* < 100 g ciocolata cu lapte
* < 50 g unt
* 2 Lg frisca lichida

Oua + zahar mixate.

Se adauga untul topit si racit, esenta, faina + praf de copt + ghimbir, macul.

Compozitia se toarna in tava, la cuptor preincins la 180 C (350 F) se coace timp de 20-25 min.

Glazura: untul + frisca pe foc pana cand se topeste untul . 

Se ia de pe foc si se pune ciocolata maruntita, amestecand pana la topire. Se toarna deasupra prajiturii. 

Prajitura se taie dupa ce glazura e intarita, cu un cutit trecut tot timpul prin apa.

trebuia mai mult mac si mai mult praf de copt (am pus doar 1/2 lg)
De asemenea, ouale trebuiau batute spuma nu doar cat sa se topeasca zaharul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu